Banken Wereldwijd zijn in toenemende mate bezig om de klant in staat te stellen om geld op te nemen en dit is waarom de wereld Bitcoin nodig heeft.

  • Nu banken beginnen te beperken hoe klanten hun geld kunnen opnemen, biedt Bitcoin de oplossing voor overheidsgeld.

Het houden van contant geld in de bank wordt gebrandmerkt als de veiligste manier om geld op te slaan, maar banken over de hele wereld verhogen voortdurend de limieten en versperringen voor het opnemen van contant geld, in wat een poging lijkt te zijn om te voorkomen dat klanten hun geld onder dwang opnemen. Met het verstrijken van het jaar wordt dit een steeds ernstiger probleem, en dit is een van de belangrijkste redenen waarom de wereld Bitcoin nodig heeft.

In het recente nieuws krijgt China de neiging om de limiet voor het opnemen van contant geld aan te scherpen, waarbij individuele opnames van 14.000-42.000 dollar moeten worden goedgekeurd voordat ze worden verstrekt, waarbij de limiet voor bedrijven 70.000 dollar is. Dit betekent niet dat opnames die groter zijn dan dat altijd zullen worden geweigerd, maar het betekent wel dat opnames op of boven deze limieten nauwkeurig zullen worden onderzocht, uitgesteld en mogelijk geweigerd.

Dit is eigenlijk niets nieuws, China is al jaren bezig met het aanscherpen van de limieten voor het opnemen van contant geld. De strakste limieten gelden voor iedereen die USD op Chinese bankrekeningen heeft staan, waarbij alle opnames boven de 3.000 USD nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ook worden er strenge limieten gesteld aan Chinese burgers die geld proberen op te nemen in het buitenland.

Het lijkt erop dat de opnamebeperkingen in China beide bedoeld zijn om de hoeveelheid liquiditeit in de banken te vergroten, d.w.z. om ervoor te zorgen dat de banken genoeg geld hebben door het geld van de klant vast te houden, en om te voorkomen dat iemand zijn geld naar het buitenland stuurt. Ook zijn de beperkingen gericht op het verzwakken van de dominantie van de USD.

Dit alles gezegd hebbende, staat China niet alleen als het gaat om opnamebeperkingen. De Verenigde Staten hebben al decennialang een limiet van 10.000 dollar, waarboven opnames of stortingen aan overheidsinstanties moeten worden gemeld en nauwlettend moeten worden gevolgd.

Het probleem dat de laatste tijd in de Verenigde Staten echt toeneemt, is dat de opnamebeperkingen extreem laag zijn. Misschien dat de beste bankrekeningen het mogelijk maken om contant geld op te nemen bij geldautomaten van 1.000 dollar per dag, maar veel banken bieden slechts opnames bij geldautomaten van 300 dollar per dag aan. Zelfs als iemand in de Verenigde Staten een relatief normaal inkomen verdient, of zelfs onder het normale inkomen, is het gebruikelijk dat hij niet al zijn inkomsten uit de geldautomaat kan opnemen, en het contante geld zal zich langzaam opstapelen in de bank.

Schokkend genoeg zijn er vergelijkbare beperkingen gesteld aan debetkaarten, met bestedingslimieten van 1.000-3.000 dollar per dag. Dus zelfs als iemand 1 miljoen dollar op de bank heeft staan, kan hij geen auto kopen met zijn pinpas.

Het deel waar dit eng wordt, is dat bankrekeningen in de Verenigde Staten worden bevroren en in beslag genomen voor allerlei schulden uit het verleden, en dat bankcliënten bijna volledig machteloos zijn om deze inbeslagnames tegen te houden. Verder bevriezen en sluiten banken soms rekeningen zonder enige reden, en volgens de wet kunnen banken zonder enige reden een rekening sluiten en het geld vele maanden vasthouden.

In wezen hebben banken in de Verenigde Staten, maar ook in China en waarschijnlijk de hele rest van de wereld, strenge opnamebeperkingen om ervoor te zorgen dat de bank genoeg geld heeft. Onderweg leidt dit ertoe dat mensen hun geld verliezen doordat de overheid en de crediteuren rekeningen leeghalen.

Simpel gezegd hebben de klanten van de bank geen macht over hun geld, en de bank, evenals de overheid, kan alle beperkingen opleggen aan de fondsen van een bankklant, en de langetermijntrend is dat het steeds moeilijker wordt om geld uit de bank te krijgen.

Daarom heeft de wereld Bitcoin Future nodig. Met Bitcoin kan iemand 1 miljoen dollar, of zelfs 1 miljard dollar hebben, en ze hebben volledige toegang tot die fondsen met nul-opnamebeperkingen. Verder kan Bitcoin om geen enkele reden in beslag genomen of bevroren worden, aangezien de eigenaar van een Bitcoin-portemonnee de enige is die toegang heeft.

Uiteindelijk wordt Bitcoin een veel wenselijker manier om geld te sparen door de verslechterende beperkingen bij banken, en het is waarschijnlijk dat mensen op de lange termijn wereldwijd steeds meer gebruik zullen maken van Bitcoin in plaats van banken om geld te sparen.

Kommentare sind deaktiviert.